On the right side of each page on this web site, you’ll find our address and a map for Shofukan Projects. you can reach us whichever way you prefer:

  • telephone: +31.(0)6.11300388
  • e-mail: info@shofukan.com
  • sms, WhatsApp, Telegram: +31.(0)6.11300388
  • Facebook and Messenger
  • LinkedIn
  • Postal letter: Shofukan Projects, Charloisse kerksingel 32-14, 3082DB Rotterdam, the Netherlands

Shofukan Projects may be reached through the following channels:

E-mail

info@shofukan.com

Phone

+31.6-11300388

Address

Charloisse kerksingel 32-14
3082 DB Rotterdam

(by appointment only)

Routebeschrijving

Met de auto vanuit het zuiden

Neem de ringweg Rotterdam Zuid (A15, Gorinchem – Europoort) en kies afslag 19 – Charlois. Onderaan de afrit ga je bij de stoplichten rechtsaf de Groene Kruisweg en in het verlengde daarvan de Dorpsweg op richting Charlois. Bij het tiende stoplicht (tramrails, Grieks restaurant op de rechter hoek) ga je linksaf: Wolphaertsbocht. Vervolgens bij de derde kruising linksaf. Dit is de Clemensstraat. Aan het einde kom je op de Charloisse Kerksingel. Aan het einde van de Clemensstraat of aan het begin van de Kerksingel kun je gratis parkeren (zie verder hieronder: `Het laatste stukje`).
Met de auto vanuit het noorden

Vanaf de A13 (Delft – Rotterdam) kies je op het Kleinpolderplein de richting ‘Centrum’ (rechtdoor). Je rijdt dan langs de Diergaarde Blijdorp over de Stadhoudersweg. Bij de tweede stoplichten (aan dit kruispunt wordt nu gewerkt) ga je rechtsaf richting Maastunnel. Daarna een lang eind rechtdoor over achtereenvolgens de Statenweg, de Henegouwerlaan en de ‘s Gravendijkwal. Uiteindelijk de Maastunnel in. Eenmaal uit de tunnel kies je de tweede baan van links en bij de stoplichten ga je rechtsaf richting Oud Charlois. Dit is de Dorpsweg, waarop je bij de eerste stoplichten direct weer rechtsaf gaat. Je rijdt nu op de Wolphaertsbocht, een winkelstraat. Vervolgens bij de derde kruising linksaf. Dit is de Clemensstraat. Aan het einde kom je op de Charloisse Kerksingel. Aan het einde van de Clemensstraat of aan het begin van de Kerksingel kun je gratis parkeren (zie verder hieronder: `Het laatste stukje`).
Met de auto vanuit het westen

Vanaf de A20 (Gouda – Rotterdam) neem je de Ringweg Noord richting Den Haag en Hoek van Holland. Op het Kleinpolderplein kies je de richting Blijdorp (driekwart van de rotonde over de snelweg). Je rijdt dan langs de Diergaarde Blijdorp over de Stadhoudersweg. Bij de tweede stoplichten (aan dit kruispunt wordt nu gewerkt) ga je rechtsaf richting Maastunnel. Daarna een lang eind rechtdoor over achtereenvolgens de Statenweg, de Henegouwerlaan en de ‘s Gravendijkwal. Uiteindelijk de Maastunnel in. Eenmaal uit de tunnel kies je de tweede baan van links en bij de stoplichten ga je rechtsaf richting Oud Charlois. Dit is de Dorpsweg, waarop je bij de eerste stoplichten direct weer rechtsaf gaat. Je rijdt nu op de Wolphaertsbocht, een winkelstraat. Vervolgens bij de derde kruising linksaf. Dit is de Clemensstraat. Aan het einde kom je op de Charloisse Kerksingel. Aan het einde van de Clemensstraat of aan het begin van de Kerksingel kun je gratis parkeren (zie verder hieronder: `Het laatste stukje`).

Met de taxi

Een taxirit naar Shofukan vanaf Rotterdam CS kost momenteel ongeveer €14,-. U kunt uitstappen voor het adres Charloisse Kerksingel 32. (Zie verder hieronder: `Het laatste stukje`).

Met het openbaar vervoer

Optie 1. Neem op Rotterdam CS de metro richting Spijkenisse en stap uit op station Zuidplein. Neem daar bus 70 richting Sluisjesdijk en stap uit bij de halte Kaatsbaan. Je loopt een klein stukje met de bus mee en gaat na de reclamezuil de eerste straat rechts in en loopt rechts rondom de Kerk. (zie verder hieronder: `Het laatste stukje`).

Optie 2. Neem op Rotterdam CS de metro richting Spijkenisse en stap uit op station Maashaven. Neem dan tram 2, richting Charlois en stap uit bij halte Frans Bekkerstraat. Je loopt een klein stukje tegen de richting van de tram in en gaat dan links de Frans Bekkerstraat in. Ga dan de tweede weg rechts: de Jaersveltstraat. Aan het einde ga je linksaf de Gouwstraat in. Aan het einde kom je op de Charloisse Kerksingel; loop hier rechts om de kerk (zie verder hieronder: `Het laatste stukje`).

Optie 3. Neem bus 44 vanaf Rotterdam CS richting Zuidplein. Stap na uit bij de halte Katendrechtse Lagedijk (eerste halte na de Maastunnel). Loop een klein stukje tegen de richting van de bus in en ga dan na een pizzeria linksaf de Wolphaertsbocht op. Je gaat nu de derde weg links. Dit is de Clemensstraat. Aan het einde kom je op de Charloisse Kerksingel. Loop vanuit de Clemensstraat linksaf de Charloisse Kerksingel op (zie verder hieronder: ` Het laatste stukje`).

Het laatste stukje

Schuin tegenover de hoofdingang van de kerk op de Charloisse Kerksingel (niet de torenkant) vind je huisnummer 30. Pal rechts hiernaast loopt een voetgangerspad: het Kerklaantje of Hofje Reabel. Aan de linkerkant staan kleine huisjes. Aan het einde van dit pad vind je aan je rechterhand de ingang van Japans cultureel centrum Shofukan (houten deur); je kunt hier aanbellen of binnenlopen. Dit filmpje geeft u vast een voorproefje: